Despre mine

Fotografia mea
Campulung, arges, Romania
Copil de la tzara venit la Bucuresti sa se simta si el ca e om de la oras.Cu ajutorul prietenilor(a lu Istice si Cornel de la Delfinului) chiar ma simt ca sunt de la oras acum

joi, 9 aprilie 2009

Fratii nostri de peste Prut

Se pare ca zilele astea Romania este cuprinsa de un spirit extraordinar de solidaritate fata de Republica Moldova.Repet Republica Moldova, unde se vorbeste limba MOLDOVENEASCA unde exista moneda nationala LEUL MOLDOVENESC. Pentru toti patriotii neamului romanesc care acum sunt foarte afectati de actualele proteste din Moldova le propun sa facem un mic exercitiu de memorie
În 1991, româna a devenit limbă oficială a Republicii Moldova, iar drapelul tricolor românesc, cu o stemă moldovenească, a fost adoptat ca steag naţional. În plus, Deşteaptă-te, române!, imnul naţional al României, a devenit şi imnul Republicii Moldova. La acel moment se aştepta o unire cât mai rapidă a celor două ţări.
Din cauza considerentelor geopolitice (România intră în sfera de influenţă a Uniunii Europene, în timp de Republica Moldova, membră a C.E.I, se situează în sfera de influenţă a Rusiei, care ocupa Transnistria şi Tighina) acest entuziasm iniţial din Moldova devine minoritar în masa populaţiei, şi începând cu 1993 Republica Moldova şi România au început să se distanţeze. Preşedintele român Ion Iliescu declară că România „nu poate absorbi un milion de Ruşi cu forţa”, în timp ce preşedintele Moldovean Mircea Snegur elaborează doctrina: „un popor, două state”.
În anul următor, distanţierea creşte: constituţia Moldovei, adoptată în 1994, reia termenul de „limbă moldovenească” în loc de „română”, deviza „Virtus romana rediviva” este înlocuită prin „Virtus Moldaviae rediviva” iar imnul a devenit Limba noastră.
Încercarea din 1996 a preşedintelui Mircea Snegur de a schimba din nou denumirea limbii oficiale în „română” a fost respinsă de Parlamentul Republicii Moldova, şi considerată a fi o „promovare a expansionismului românesc”.În România, deşi majoritatea partidelor politice au sprijinit conceptul, cel puţin teoretic, unirea ar reprezenta cel mai probabil o povară pentru economia ţării, deoarece Moldova este în prezent cea mai săracă ţară din Europa.
Acum sa revenim : Romania si asta este vai mortii ei si mai vrem fratilor vrem sa ne unim cu CEA MAI SARACA TARA A EUROPEI.Uitam cum in trecut am fost refuzati de catre aceeasi oameni alaturi de care suntem astazi. Gradina lu' bunica de la tara si curtea lu' Cornel ( adica a lu Pripoaie), astea intradevar sunt pamanturi romanesti.
Eu zic ca e mult mai bine sa ne concentram pe problemele noastre , pe criza noastra , pe faptul ca Gigi a fost arestat pe nedrept( asta e o gluma ) , pe faptul ca o sa avem 800 de mii de someri pana la sfarsitul anului , pe faptul ca Puiu Popoviciu a disparut subit din ceea ce se preconiza a fi unul din cele mai mari cazuri de coruptie din Romania postdecembrista, pe faptul ca Nikita e gravida (adica exista ceva viu in terminata aia).
Decat sa ne macine pe noi de Moldova am putea fosarte bine sa ne uitam la serialul Regina pe ACASA TV , sa cumparam ziarele Click, CanCan si Libertatea, sa mergem la meciurile lu' Steaua ,
sa ne ducem la slujbele de Paste sa-l ascultam pe POPA,sa incercam sa mai facem rost de bilete asa pe ultima suta de metri la Depeche Mode.Nu inteleg de ce sa fiu alaturi de ei.Ma gandesc ca o eventuala unire cu ei ar echivala cu o intoarcere in timp cu vreo 30 de ani .Si asa noi suntem la nivelul Germaniei din 70' , daca ii mai luam si pe astia o sa ajungem in anii '40.CONCLUZIA : BASARABIA pamant romanesc este adevarata DOAR din punct de vedere istoric.